Los Borrachos Del Tablon- Capitulo Uno

14 Ocak 2010 Perşembe ·



Sos cagon'un yaraticilari Los Borrachos Del Tablon'un tarihine wikipedia sayesinde göz atiyorum. Capitulo Uno:

Los Borrachos Del Tablon  Club Atletico River Plate'in esas taraftar grubu. La 12'nin(rakipleri boca juniors'un taraftar grubu)ardindan Arjantinin en korkulan ve vahsi grubu olarak kabul ediliyorlar. Arjantin holiganizmin organize suça dönüstügü bir ülkedir.

1996 TERÖRÜN ILK YÖNETIMI

Luisito Pereyra ve Edgar "El Diariero" (gazeteci) Butassi' nin liderliginde grup kavgalara ve çekismelere dahil oldu; fakat suclara dahil olma orani bugünle karsilastirilabilecek yogunlukta degildi. 1996'da Club Atletico Independiente ile olan bir River Plate maçi sonrasi Independiente taraftar grubuyla olan kavga  El Diariero ve Luisito'nun saltanatinin sona yaklasmasinin haberini verdi. Kavga Independiente taraftari Christian Rousoulis'in Los Borrachos üyeleri tarafindan biçaklanip öldürülmesiyle sonuçlandi. Bu ölüm grupta Luisito ve El Diariero'yu güçsüz birakan bir ayriliga neden oldu. Daha sonra patronlar Rousoulis davasinda cezalarla yuzlesmek zorunda kaldi.

1997-2002 PATOVICAS'IN YÜKSELISI

Grubun ikiye ayrilan taraftarlari simdi yeni yüzlerin kontrolu altindaydi. Bir grup"El Zapatero" ve " El Monito" Saldivia'nin liderligi altinda Barrio Constitución da konuslanmisti ve haklarinda politik olarak Partido Justicialista (Adalet Partisi) ya bagli olduklarina dair dedikodular dolasiyordu. "Las patovicas" grubun diger parçasi,  1997 öncesi grubun üçüncü sirasinda olan iki yakin arkadas tarafindan yönetiliyordu. Bunlar Belgrano'nun zengin kesiminde yasayan iki orta sinif adam Adrian Rousseau ve Alan Schlenker'di. 2002'de  bir River Plate-Newell's Old Boys maci öncesi Los Patovicas guclerini gosterip, El Zapatero ve El Monito' un grubunu korkutmak amaciyla stadyumun hemen disinda Newell'in taraftar grubuyla kozlarini paylastilar. Topluluklarinin üye sayisi artarken geride kalanlarin Adrian ve Alan'in grubuna katilmak disinda pek secenekleri kalmiyordu. Klüp baskani Jose Maria Aguilar baskanliginin birinci senesini bitiriken Los Patovicas  Los Borrachos'un lideri konumuna geldi ve grupta gerekli temizligi yapip kötü niyetli herkese mesajlarini gonderdiler. Nazareno adindaki bir uye stadda taraftarlardan bir seyler caldigi icin dovuldu. Daha sonra Martin Stambuli tarafindan yönetilen Fuerte Apache bandosu da Los Patovicas'a katildi.  Fuerte Apache arjantindeki en tehlikeli mahallelerden biridir.

0 yorum: