Paz y Justicia Por Gonzalo Acro

22 Ocak 2010 Cuma ·

Gonzalo kendi deyimiyle besikten beri River Plate'li bir gençti. Ekonomik anlamda rahat bir ailenin ogluydu. Özel bir lisede egitimini gördü. Düzenli futbol oynar; Los Ramones dinlerdi. 7 Agustos 2007 sali gecesi arkadasi Osvaldo Gastón Matera ile spor salonundan dönerken 3 kisi tarafindan durduruldular. Ilk kursunu bacagina yedi diger ikisini kafasina. Hastanede gecen 30 saat sonra hayata gözlerini yumdu.

Gonzalo tribüne ortaokulda tanistigi Matías Goñi ile birlikte girmis. Bu iki arkadas 90 larin basinda Tablon'un patronu El Diariero gibi olma hevesiyle El Monumental'de yerlerini almislar. El Diariero'nun 1996'da Independiente'li Christian Rousoulis öldürmesi sonrasi tribünü o zamanlarin ayrilmaz arkadaslari Adrian Rousseau ve Alan Schlenker devraliyor. Gonzalo ve Matías bu sefer bu yeni iki adamin arkasinda River Plate icin kosmaya devam ediyor. Gonzalo spor muhabirligi egitimi alirken tribünde yeralmasinin bir getirisi olarak klüpte ayrintilari belli olmayan bir is teklifi aliyor. Egitimini 2000 yilinda yarida birakip tam zamanli taraftara dönüsüyor Gonzalo. Klüpten belirtilene göre 5 bin pesonun biraz üzerinde bir para aliyor. Ayrica bir arkadas tarafindan saglanan fonla Almanya'daki Dünya kupasini izlemeye de gidebiliyor.

Tribünün artan ve paylasilamayan geliri Adrian ve Alan'i bölerken tribünü de ikiye ayiriyor. Tribüne beraber baslayan iki arkadas Gonzalo ve Matías da bu bölünmeden payini aliyor. Matias, Schlenker kardeslerin pesinde giderken Gonzalo Adrian'in sag kolu olmaya devam ediyor. Ayrilan iki arkadas icin son görüsme bu olmuyor. 11 Subat 2007'deki büyük kavgada da tribünde beraber omuz omuza yükselen iki çocukluk arkadasi karsi karsiya geliyorlar.

Sali gecesinden önceki cumartesi gecesi de iki grup tribün liderligini ele geçirmek için kavgaya tutusuyor. River Plate tribünün geliri aylik 200 bin peso olarak tahmin ediliyor.

Gonzalo'nun ölümünden sonra Arjantin'de ekim 2009'a kadar bir çok takimdan 9 taraftar daha öldürüldü. Cinayetler staddan uzakta, maç olmayan günlerde atesli silahlarla islendiler. Tüm bunlar gruplarin geliri dolayisiyla olusan iç çekismeleri gösteriyor.

Gonzalo ölürken yaninda olan ve yarali kurtulan Osvaldo bugüne kadar sessizligini korudu. Adrian, kardesinin öcünü alacagini 2 sene önce söyledi. Schlenker kardesler ölümü planlamak suçundan içeriye alindilar. Onlar ve onlarin grubundan tutuklanan onlarca kisiyle ilgili saglam kanitlar bulunamiyor. Matias Kraft hala araniyor. Schlenker kardeslerin geçen ay kefalet karsiligi serbest kalma ihtimali ortaya çikti. Gonzalo Acro Tablon'un lideri olma yolunda ilerlerken öldürüldü. Arjantin halki stadlarda baris ve genç Gonzalo'nun ölümüyle ilgili adalet istiyor. River tribünleri ise Schlenker kardeslerin tribün yasagi ile hapisten çikisindan sonra yasanacaklari bekliyor.

0 yorum: