Şampiyon Mccleran

2 Mayıs 2010 Pazar ·













Twente Hollanda'da gol rekorlarını alt üst eden Ajax'ın önünde şampiyon olarak büyük iş başardı. Bu tarihlerinde ki ilk şampiyonlukları. Tabi bu şampiyonlukta aslan pay teknik direktör Steve Mcclaren'ın.

Mccleran manu'da 2 yıl Ferguson'un yanında staj gördükten sonra Middlesbrough'nun başına geçmiş ve bu takımla premier ligde başarılı sezonlar geçirmiştir. Lig kupasını kazanmış, Boro'nun tarihinde ilk defa avrupa kupalarına katılmasını sağlamış ve 2006 yılında uefa finali oynatmıştır. 2006 da Sven Goran Ericson'un yerine ingiltere milli takımının başına geçmiş, fakat dünya kupasında takımın bekleneni verememesi sonucu işine son verilmişti.

Twente'ye klasik hollanda futbolu yerine tipik ingiliz futbolu oynatıyor. Arkada 4 sağlam defans, ortasahada ortada 2 tane oyunu çift yönlü oynayan oyuncu, kanatlarda 2 tane 90 dakika gidip gelen hızlı adamlar, forvette bir nokta santrafor, bir de top sürebilen yardımcı forvet.

Mccleran'ın bu şampiyonluktan sonra tekrar premier lig klüplerinin ilgisini çekip ait olduğu yere dönmesi yakın gibi.

3 yorum:

hussam dedi ki...
3 Mayıs 2010 00:01  

berk, türkiyede kim alir ligi?

Wonderkid dedi ki...
3 Mayıs 2010 06:15  

valla hüseyin, ankaragücü bu hafta fener'i çelmeledi çelmeledi. eğer fener bu haftayı da geçerse daha bırakmaz bence. gönül ister ki bursa şampiyon olsun. twente, wolfsburg son 2 senede alakasız takımlar gelip şampiyon oluyor büyük liglerde. demek ki doğru yönetilince herkesin şansı var. inşallah bursa'da başarır aynısını.

hussam dedi ki...
3 Mayıs 2010 13:45  

bence de fener birakmaz bundan sonra ama bakalim. eger bursa sampiyon olamazsa son iki senedir anadolu klüpleri ikinci olacaklar. sonucta sampiyonlar ligine gidiyorlar. buyukler bu kadar kotu yonetilince aradan siyrilabiliyorlar daha kucuk takimlar.son iki hafta.