NURHAYR(NORAY) NAKIS

28 Mayıs 2010 Cuma ·


Maradona'nin Ertugrul Saglam'a selam göndermesiyle haberlerde görünce biraz arastirdim, kendisinin biyografisini buldum.

Nurhayr Nakis 1955 Sivas Sarkisla dogumlu. 1961'de babasi cocuklarinin Ermenice ögrenmesi icin aileyi Istanbul'a tasiyor. Bu kararin sonucu Nurhay Nakis bugün Ermenice konusabiliyor. Kendi deyimiyle 2. göçleri Arjantin'e oluyor. Burda büyüyor yetisiyor, aileye karisiyor. Evli ve 2 cocuk babasi. Futbolcu olamayacagini anlayinca, yönetici olmaya karar veriyor. Su anda 3. ligde olan Ermeni Spor Klübüne(Club Deportivo Armenia) yönetici olarak giriyor 1972 de ve bundan sonra hizli bir sekilde isinde yükseliyor. Arjantin Futbol Federasyonunda delege oluyor, Ermeni Spor Klübü baskanligi yapiyor. Internette cogu zaman teknik direktorlugunu de yaptigini yazmislar. Su anda Arjantin Futbol Federasyonunda çalisiyor. Bir seçimlerde Independiente'nin baskanligina aday oluyor ama kaybediyor. Zamaninda Kun Agüero'nun gönderilmesine karsi olup istedigi senelik 1 miyon euro'nun verilmesi taraftariymis.

Özetle: Noray Nakis bizi arjantinde maça götürsene:)

3 yorum:

Wonderkid dedi ki...
29 Mayıs 2010 07:01  

bu arkadaşı tanımıyorum ama boynun da ki zincirden anadolu terbiyesi aldığı belli. :)

hussam dedi ki...
29 Mayıs 2010 13:17  

hehe: )))
noray amca bizim toprakmis da haberimiz yokmus. berk, riquelmeyle bursanin arasini yapan da noray dir belki. ne diyorsun?

Wonderkid dedi ki...
30 Mayıs 2010 03:27  

valla bursa riquelme ilişkisi zor bence. daha geçen seneye kadar beşiktaş çok zorladı riquelme'yi vermediler. ayrılsa bile onun piyasası vardır. bursa ya gelirse gerçekten çok şaşırırım.