Pankart Namustur

22 Mart 2010 Pazartesi ·













Fossa Dei Leoni. Ac Milan'ın efsane kale arkası(curva) taraftar grubu. Bugüne kadar kuşkusuz Avrupa'nın en güzel kareografi şovlarını yapan grup. Öyle ki ellerinde sadece karton varken 5 dakika içerisinde kartonları boyayıp şovlarını yapabiliyorlardı. Bu efsane grup bir gün Milano'da yaşayan Juventuslu taraftarların grubu, Viking Milano'nun pankartlarını çalması nedeniyle kendilerini fesh ettiler. Çünkü onlara göre pankartlarını kaptırmak namuslarını kaybetmek gibi birşeydi. İşte o olay.

Fossa dei leoni taraftarlarının Viking Milano pankartını yürütmesinin ardından, Viking Milano grubunun üyeleri intikam için harekete geçerler. 1 kasım 2005 Psv Eindhoven Ac Milan maçını izleyip Milano'ya dönen fdl üyelerini bekleyen Viking Milano üyeleri, pankarttan sorumlu vatandaşı tespit edip takip etmeye başlarlar. Uygun gördükleri bir noktada, polis kıyafeti giyen ve italyan polislerinin kullandığı türden motorsiklete binen Viking Milano üyesi bir cengaver, fdl pankartı taşıyan vatandaşı bir bahaneyle durdurur. Tam bu anda, sotede duran diğer Viking Milano üyeleri, Milanlı vatandaşa sille tokat girişerek pankartı çalarlar.

Bu olaydan sonra ve Livorno ile oynanacak maçtan önce, Fossa dei leoni ve Viking Milano üyeleri birbirlerinden yürüttükleri pankartları değiş tokuş etmişlerdir. Ancak, Ac Milan tribün grupları içerisinde kendi aralarında uzun süreden beri yaşadıkları gerginlik, pankart çaldırma meselesiyle iyice doruğa çıkmış ve sonucunda Fossa dei leoni, kendini fesh etmiştir.


Dip Not: Fdl'nin kendini fesh etmesinden sonra grubun bazı ileri gelenleri Guerrieri Ultras grubunu kurarak Milan'ı curva'dan desteklemeye devam ediyorlar.

0 yorum: