Londra'nın Asi Çocukları

13 Mart 2010 Cumartesi ·















Milwall Bushwackers denince herkesin aklına Westa Ham United'ın taraftar grubu Inter City Firm ile olan ezeli rekabetleri geliyor.

Adlarını Amerika bağımsızlık savaşı'nda Amerikan birliklerine büyük kayıplar verdiren bir İngiliz komando birliğinden alıyorlar. Özellikle 80 li yıllarda Millwall'ın 1. ligde boy göstermesi ile adlarını daha da duyurdular. Güney londralı bu grup deplasman maçlarına giderken yollarda sağı solu yağmalayarak İngiltere'de diğer şehirlerde büyük tepkiler aldı. 80 li yıllarda İngiltere milli takımının deplasmanda yaptığı maçlara da giderek gittikleri yerde olaylar çıkardıklarından İngiltere'nin başını fena halde ağrıttılar. Bu olaylardan sonra İngiliz Futbol Federasyonu tarafından milli takımın deplasman maçlarına götürülmeyecekler listesinde ilk sıraya yazıldılar. Klasik İngiliz holiganlık kültüründe kavga eden gruplar genelde birbirini öldürmek için vuruşmazlar. Bushwackers bunun haricinde kavgalarında delici ve kesici aletler kullanarak holigan kavgalarında rakibin taraftarlarına öldürücü darbelerde vurmuştur.

Ayrıca günün koşullarına göre hareket eden yaratıcı bir gruptur. 2000 yılında ki olaylı Leeds Galatasaray maçından sonra Leeds deplasmanına hepsi Galatasaray forması giyip giderek Leeds United lıları adeta çıldırtmışlardır.

Futbol haricinde Londra'da uyuşturucu, gasp, soygun gibi bir çok suça da karışmışlardır. Yani oluşturdukları grupla sadece futbolda değil hayatın içinde de var olan bir çetedirler.

İngiltere'de hiç sevilmemelerini marşlarına da yansıtmışlardır.


No One Likes Us – We Don't Care

No One Likes Us, No One Likes Us, No One Likes Us – We Don't Care!
We Are Millwall, Super Millwall, We Are Millwall From The Den!
No One Likes Us, No One Likes Us, No One Likes Us – We Don't Care!
We Are Millwall, Super Millwall, We Are Millwall From The Den!


0 yorum: