RIQUELME / PALERMO / LA DOCE

15 Nisan 2010 Perşembe ·


Bu fotograf eskilerde kalacak gibi gözüküyor. Boca juniors bu ara ates yeri. Arsenal'e karsi son maçlarini 4-0 aldilar ama sonuctan daha çok maça Riquelme ve Palermo damgasini vurdu.

Boca'da herkes Palermo'nun 219. golü atarak Boca tarihinin en golcü futbolcusu olmasini bekliyordu. Arsenal karsisinda attigi ilk golle amacina ulasti. Golun gelisiminde Riquelme her seyi yapti ve golu kendisinin atmasi yerine paslayarak Palermoya attirdi. Videosunu bulup izleyin. Gol sonrasi sevinçte Riquelme Palermoyu kutlamadi ve tek basina tribünlerin bir kismini selamladi. Bu hareketten sonra boca ikiye bölündu. Herkes nedenleri arastiriyor, taraf tutuyor, basina açiklamalarda bulunuyor.

Ben isin La Doce'li kismini anlaticam.

Olé de çikan ve Palermo'nun bugün yalanladigi habere göre La Doce'nin önde gelenleri maç öncesi antreman sahasini ziyaret etmisler. Özellikle Riquelme'ye maçi almalari konusunda ve Palermo'ya pas atmasi konusunda telkinde bulunmaya calismislar. Konusmaya calisan Riquelme'nin uzerine gelmisler. Bu olay uzerine araya girmeye calisan Riquelme'nin arkadasi Martin'i dövüse davet etmisler. Hugo Iberra'nin araya girmesiyle olaylar yatismis. Olé, La Doce'nin bu girisimini yenilgiler sonrasi azalmaya baslayan tribün gelirine ve Palermo'nun basarisizliklarinin sorumlusu olarak Riquelme ve arkadaslarini göstermesine bagliyor. Dedigim gibi bu olay Palermo tarafindan, Riquelmeye herhangi bir taraftar baskisi olmadi diyerek yalanlandi. Hala olayin dogru olup olmadigi arastiriliyor.

Riquelme maçta La Doce tribünlerini pas geçti. Bunla ilgili ikinci teori ise Dünya Kupasi ve Maradona üçgeninde gelisiyor. Daha önce La Doce'yle Riquelme'nin arasinin cok iyi oldugu biliniyordu. Aralarinin açilmasina ise Maradona'nin yanina aldigi Palermoyla birlikte, Güney Afrika'da Arjantin tribünlerini La Doce'nin almasina karar verdikten sonra yasandigi düsünülüyor. Riquelme milli takimda oynayamasindan dolayi Maradona ile kavgali. La Doce'nin Maradona yaninda yer almasida tribünlerle Riquelme'nin arasinin actigi söyleniyor.

Tabi ben olaylara sadece tribünler ve futbolcular açisindan baktim. Bu son olayla ilgili daha onlarca bakis açisi var ve bu olay sadece tribünlerle ilgili degil. Sadece tribundeki yansimalari. Riquelme'nin bitecek olan kontrati, yöneticilerin futbolculara direk söyleyemediklerini taraftarlar vasitasiyla söylemeleri, on senedir beraber oynayan iki futbolcunun aralarinda olusan bizim bilemeyecegimiz iliski.

Su anda Boca yangin yeri herkes ne oldugunu anlamaya calisiyor. Söylenen sözlerinin cogunun gazeteci yalani oldugu görüsünde insanlar.

Birde ortalikta dolasan Riquelme'nin söyledigi varsayilan bir söz var. Ne kadar dogru bilinmez.
"yo soy hincha de boca y juego en boca, ustedes son hinchas de boca y ni siquiera pagan su entrada"

"ben boca taraftariyim ve boca için oynuyorum, sizler boca taraftarisiniz ama bilet paralarinizi bile ödemiyorsunuz."

3 yorum:

Wonderkid dedi ki...
15 Nisan 2010 12:38  

yanlız riqo nun son sözü fena kapak olmuş. biliyosun hüseyin ben riverlıyım benim için çok malezeme çıkar burdan bu la doce nin alyı xxxxx zaten diyebilirim :)

ama palermo'da milli takımı dünya kupasına taşıdı be. peru maçında attığı gol durcağı yeri bilmesi yeter. bu arada maradona'nın milli takımda da bocalıları kayırması hoşuma gitmiyor.

hussam dedi ki...
15 Nisan 2010 18:36  

hehe: ) ben genelde boca'da neler olup bittigine baktigimdan river araya kayniyor. bundan sonra river'a daha
dikkatli bakicam sana koz vermemek icin.

maradona dunya kupasi icin bile istedigi taraftari seçmis, takim mi ayirmayacak. tabi bu sadece maradonayla ilgili degil. arjantindeki futbol dunyasinin islerinin genelde yuruyusuyle ilgili.

bu ara riverin son maç sonrasi takim otobusu taslanmis. orda da isler pek iyi gitmiyor sansina.

Wonderkid dedi ki...
17 Nisan 2010 04:51  

river'ın çok az da olsa küme düşme durumu var. ondan taraftar baskıyı kurdu artık. boca'da river da şuan pek iyi durumda değiller. hadi river'ın kadro çok fasonda boca'nın kadrosu arjantin için fena sayılmaz ama onlarda iyi değiller. her yetenekli futbolcularnı avrupa'ya kaptırılarsa olacağı bu. parasızlık sorun arjantin liginde. ben aslında merak ediyorum bu palermoyla riquelme ne kadara oynuyorlar boca da.